2024. április 19. 11:48

KezdőlapWRCLappi: Az egyik legjobb nap volt karrierem során

Lappi: Az egyik legjobb nap volt karrierem során

-

Esapekka Lappi nagyszerű teljesítményt nyújtott a Mexikó Rally pénteki napján, amivel vezet a két toyotás, Sébastien Ogier és Elfyn Evans előtt, míg csapattársai 

Esapekka Lappi öt szakaszt is meg tudott nyerni a Mexikó Rally pénteki nyolc szakasza közül, így 5.3 másodperc előnnyel várhatja a szombatot Sébastien Ogier előtt. 

“Az egyik legjobb nap volt karrierem során a pénteki – mondta Esapekka Lappi. – Reméltem, hogy rajthelyemnek köszönhetően harcolhatok az élmezőnyben, de az, hogy vezetek, még engem is meglepett. Nagyon elégedett voltam egész nap az autóval, amin sokat dolgoztunk. A beállításokon többet nem kell változtatnunk a hétvégén, mert nagyon elégedett vagyok a mostanival, és csak a vezetésre kell koncentrálnom a folytatásban. Igyekszünk szombaton is könnyedén vezetni, közel a határainkhoz, és ügyelve a kanyarokból való kigyorsításra. Ez egy remek rajt volt, és ezt szeretnénk folytatni.” 

Thierry Neuville harmadikként rajtolt a nyitó napon, így még neki is sokat kellett takarítania, azonban így is csupán 9.7 másodperccel követi a harmadik helyen álló Elfyn Evanst, amivel még harcolhat a szombaton a dobogóért. 

“Kicsit jobbat reméltünk a nyitó naptól – mondta Thierry Neuville. – Volt néhány izgalmas pillanatunk a nap során, amivel vesztettünk némi időt. A negyedik szakaszon egy komoly ütést kapott az autó, ami miatt meghibásodott a hibrid rendszer és lassultunk. Egész nap dolgoztunk az autón, és meghibásodott a kormányösszekötőnk is, amin minden szakasz előtt javítanunk kellett. Szerencsére sikerült befejezni a napot és sikerült 20 másodperccel ellépnünk Kalle Rovanpera elől és közel vagyunk Elfyn Evans-höz is.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss