2024. április 26. 20:50

KezdőlapWRCOgier: Az első napon ez volt a maximum 

Ogier: Az első napon ez volt a maximum 

-

A Mexikó Rally hatszoros győztese, Sébastien Ogier a második helyen áll az idei verseny nyitó napja után, mely során csak nagyobb kockázatvállalással tudott volna gyorsabb lenni. 

Sébastien Ogier a Monte után tért vissza a WRC mezőnybe a Mexikó Rallyn, mely az egyik legsikeresebb versenye karrierje során. A nyolcszoros világbajnok az első tíz szakaszt követően a második helyen áll, mindössze 5.3 másodperccel Esapekka Lappi mögött. 

“Elégedett vagyok az első nappal – mondta Sébastien Ogier. – Csupán nagyobb kockáztatással tudtunk volna gyorsabbak lenni, amit viszont nem szerettem volna. Esapekka nagyszerű munkát végzett és megérdemelten vezet, nekünk még van mit tenni a második nap előtt. Elemezzük az első napot és próbálunk szombaton gyorsulni. Még szoros a verseny, és a szombati szakaszok más jellegűek lesznek, így meglátjuk, hogy mit hoz a második nap.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Elfyn Evans sokáig Dani Sordoval harcolt a dobogó harmadik fokáért, majd a spanyol versenyző defektje után kissé megnyugodhatott, azonban a szombati szakaszok előtt csupán 9.7 másodperccel előzi meg Thierry Neuville-t. 

“Az első napon talán lehettünk volna gyorsabbak is, de Mexikóban a gumikra és az autóra is vigyázni kell – mondta Elfyn Evans. – Az autóban nagyon jól éreztem magam, azonban péntek délután meglepetést okoztak néhány helyen a sziklák, ami miatt vesztettünk kis időt. Dobogón állunk, de még hosszú a verseny. A szombati napon sok múlik.” 

Kalle Rovanpera csaknem egy percet vesztett a nyitó napon, mert másodikként indult, azonban a 2022-es világbajnok nem elégedetlen. 

“A rajthelyünket figyelembe véve annyira nem volt rossz a péntek – mondta a finn versenyző. – A harmadik szakaszon nem működött a hibrid rendszerünk, ami miatt lassultunk. Délután pedig még mindig sokat kellett takarítani. Szombaton jobb helyzetben leszünk és igyekszünk támadni.”  

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss