2024. április 24. 18:17

KezdőlapWRCA Toyotánál eddig szinte minden rendben

A Toyotánál eddig szinte minden rendben

-

A Mexikó Rally második teljes versenynapjának végén az első négyben három toyotás páros van, csak Thierry Neuville ékelődik be közéjük a harmadik helyen. A csapat elégedett, de óvatosan nyilatkoztak szombat este.

„Nagyon jó napunk volt. A versenyzőink nagyszerű munkát végeznek, az autónk pedig jól működik. Nagyon sajnálom, ami ma reggel történt Esapekkával, mert tegnap nagyon jó napja volt, és egészen addig a pontig izgalmas csata volt közte és Seb között. De Seb szereti ezt a versenytt, megmutatja, hogy a szakértője ennek a versenynek, és tudja, hogy tiszta versenyzéssel lehet támadni, mert az agresszív startégia ezeken a szakaszokon nem segít. A 16-os gyorsaságin kialakult különbség a versenytársakhoz képest olyasmi, amilyennel manapság nem nagyon találkozni a WRC-ben. Azonban még nincs vége, mert holnap még nagyon hosszú és nehéz szakasz vár rájuk Otates-ben, és Neuville keményen nyomja Elfyn mögött. Remélhetőleg tartani tudjuk ezt az első-második helyet, és Kalle is fontos pontokat szerez” – összegzett a csapatvezető Jari-Matti Latvala.

„Azt hiszem, nagyon elégedett lehetek a napommal. Természetesen nagyszerű dolog ma este ekkora különbséggel az élen állni. Ez egy újabb erős nap volt egy kicsit más megközelítéssel, miután az Esapekkával folytatott csata ma reggel véget ért. Sajnáltam őt, mert nagyszerű munkát végzett. De ez egy rally, és három napot kell összerakni a győzelemhez. Ezt követően próbáltam inkább biztonságos módban maradni, de így is sikerült jó időket autózni és növelni az előnyünket. Meglepetés volt számomra, amikor láttam az időt a 16-os szakaszok, csak próbáltam nagyon tisztán menni, és talán az abroncskezelésem segített a változásban. A holnap még mindig a rally legbonyolultabb napja lehet, ahol a leghosszabb szakaszt kell teljesíteni, így nem engedhetjük meg magunknak a pihenést” – mondta Ogier.

Ogier
Fotó: Toyota Gazoo Racing

„Átlagos napunk volt és szoros küzdelem. Természetesen szívesebben növeltem volna a mögöttünk lévő különbséget, mintsem engedek egy kis időt. Thierry általában picit fölényben volt, de a legtöbb szakaszon nagyon szoros volt a különbésg, mindössze néhány tizedmásodperc. A dolgok jól működtek az autóban, és nagyon kényelmesen éreztem magam, de még mindig nagy a harc. A holnapi napon vegyesen lesznek olyan gyorsaságik, amelyekben már mentünk, és vannak olyanok, amelyeken még nem, így nehéz lesz kiválasztani a gumikat és a beállításokat. De megpróbálunk jól felkészülni ma este, és mindent megteszünk, hogy biztosítsuk a pozíciónkat” – fogadkozott Evans.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Rovanpera a Power Stage-re koncentrál vasárnap: „Nehéz nap volt, de összességében teljesen rendben van. Igyekeztünk jó tempót tartani, és úgy éreztem, hogy a vezetésem is jó volt, de úgy tűnt, hogy minden autóval gyorsabb lett a pálya, így nem volt könnyű. Tegnap is sok puha abroncsot kellett elhasználnunk, hogy nagyobb tapadást biztosítsunk a takarítás során, ezért ma reggel a keményekkel kellett mennünk, ami nem volt ideális. Amikor elég nagyok a különbségek előtted és hmögötted, mindig nehéz fenntartani a sebességedet és koncentrálni, de ma délután néhány szakaszon jó tempónk volt. Holnap megpróbálunk tiszta reggellel kezdeni, majd a Power Stage-re koncentrálunk.

A Mexikó Rally zárónapja magyar idő szerint vasárnap 15:05-kor kezdődik. Négy gyorsasági vár a mezőnyre, közte a több mint 35 kilométeres Otates szakasz.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss