back to top
2024. május 06. 19:56

KezdőlapWRCNeuville defekttel is közelebb került Evans-höz és az utolsó napon is támad

Neuville defekttel is közelebb került Evans-höz és az utolsó napon is támad

-

Thierry Neuville mindössze 4.3 másodperc hátránnyal követi Elfyn Evanst a Mexikó Rally utolsó napja előtt a harmadik helyen annak ellenére, hogy az utolsó szakaszon defektet szedett össze. 

Thierry Neuville a szombatot még úgy kezdte, hogy a harmadik helyért csatázik Elfyn Evans-szel, azonban Esapekka Lappi balesete után ez a csata már a második helyért folyt. 

A szombati szakaszokon a 9.7 másodperces hátrányát 4.3 másodpercre tudta csökkenteni, így az utolsó nap dönt az ezüstéremről. 

Külön érdekesség, hogy a napzáró szuperspeciálon csak 9 tizeddel maradt el a legjobb időt autózó Ott Tanaktól, pedig ezen a szakaszon defektet szedett össze.  

“Hasonló tempónk volt szombaton is, mint pénteken, de délután már egy picivel jobban tudtunk támadni – mondta Thierry Neuville. – Azt hiszem, egész nap nagyon jó volt a teljesítményünk. Nyertünk három szakaszt délelőtt, és felléptünk a harmadik helyre. Sajnálom, Esapekkát, hogy balesetet szenvedtek, mert nagyon jól mentek pénteken. Tudtuk, hogy szombaton a jobb rajthelynek köszönhetően gyorsulni tudunk, de Elfyn Evans is tudott, és nagyon jól teljesített ő is. Az utolsó szakaszon 1.5 km-rel a cél előtt defektet szereztünk, ami miatt 1.5-2 másodpercet vesztettünk. 4.3 másodperccel követjük Elfynt és az utolsó napon is támadni szeretnénk és harcolunk a második helyért.” 

A Mexikó Rally utolsó napján valószínűleg a 35 km-es Otates szakasz lesz a csata eldöntője. 

Friss