2024. április 24. 07:17

KezdőlapWRCRovanpera: Már a verseny előtt tudtuk, hogy sok időt vesztünk

Rovanpera: Már a verseny előtt tudtuk, hogy sok időt vesztünk

-

Kalle Rovanpera a negyedik helyről várhatja a Mexikó Rally utolsó napját, amivel bár nem elégedett, tudta, hogy ezen a versenyen nem tud versenyképes lenni. 

“Természetesen nem vagyunk elégedettek, de számítottunk arra, hogy lesznek gyorsabbak nálunk Mexikóban – mondta szombat este Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – Már a verseny előtt tudtuk, hogy az elsőként indulók sok időt fognak veszíteni a később rajtolókkal szemben. A mai nap jól sikerült, de Thierry Neuville egy hellyel jobb pozícióból indulhatott és ezzel jobb tempóra volt képes. Dani Sordoval szemben azonban sikerült növelni az előnyünket, a nap végén így már csak a tiszta vezetésre koncentráltunk.” 

Rovanpera 53.9 másodperccel követi Neuville-t és 47.2 másodperccel előzi meg Dani Sordot az utolsó nap előtt, amikor egy 35 km-es szakaszt is teljesíteni kell. 

“Mindig nehéz koncentráltnak maradni, amikor igazából már nem harcolsz, aszonban vasárnap reggel muszáj lesz jó ritmusban vezetni. Ahogy mi, úgy várhatóan Dani Sordo is igyekszik majd a gumikat óvni a Power Stage-re. Előttünk azonban még bármi előfordulhat, Elfyn Evans és Thierry Neuville várhatóan igyekszik a hosszú szakaszon gyors lenni és egy ekkora szakaszon bármi lehet. Nekünk is figyelni kell a gumikra, mert defekt esetén utolérhet minket Dani.” 

Friss