2024. április 27. 22:24

KezdőlapWRCNeuville: Elfyn hibája adott lehetőséget az előzésre

Neuville: Elfyn hibája adott lehetőséget az előzésre

-

Egészen az utolsó szakasz céljáig tartott a Mexikó Rally második helyéért folytatott csata Thierry Neuville és Elfyn Evans között, mely végül a belga versenyző javára dőlt el. 

Komoly, végletekig kiélezett csatát vívott Sébastien Ogier mögött a második helyért Elfyn Evans és Thierry Neuville. A csata még a verseny leghosszabb szakasza után is nyitott volt, azonban az utolsó előtti szakaszon a walesi toyotás egy kisebb hibát követett el, kicsúszott a szakasz legelső kanyarjában, ami után 2.7 másodpercre csökkent e különbség. A Hyundai belga versenyzője számára ez lehetőséget nyitott arra, hogy még az utolsó szakaszon is megpróbálja Elfyn megelőzését és végül 4 tized másodperc előnnyel, de Neuville-é lett az ezüstös pozíció. 

“Nagyon kemény csatát vívtunk Elfynnel – mondta Thierry Neuville a Mexikó Rally után. – Néhány szakasz nekünk, néhány pedig Elfynnek sikerült jobban. Tudtuk, hogy ha senki sem hibázik, nehéz lesz a pár másodperc hátrány ledolgozása is. A hosszú szakaszon igyekeztünk óvni a gumikat is, mert az utolsó két szakaszt nagyon jól ismertem és tudtam, hogy ott tudok támadni, ha még lesz rá lehetőség. Evans aztán hibázott az utolsó előtti szakaszon, ami után közelebb kerültünk és aztán a Power Stage-en igyekeztem jobban támadni, és végül sikerrel jártunk.” 

A Hyundai belga versenyzője a második hely után a bajnokság második helyére lépett, Horvátországba pedig már nyerni megy. 

“Horvátországban eddig kétszer indultam és mindkétszer vezetni tudtunk. Először a gumiválasztás, majd tavaly generátor probléma miatt nem sikerült nyerni. Idén azonban győzni szeretnénk. Azonban sokan szeretnének ott is nyerni, így nem lesz könnyű dolgunk. Komoly küzdelem lehet azon a versenyen is.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss