2024. április 25. 13:45

KezdőlapWRCOgier: Fontos volt a jó horvát rajthely kiharcolása

Ogier: Fontos volt a jó horvát rajthely kiharcolása

-

Sébastien Ogier maximális pontszámmal zárta a Mexikó Rallyt, ami után vezeti a vb-t, ez pedig fontos volt számára a horvát rajthely miatt. 

Sébastien Ogier hetedik alkalommal nyert a Mexikó Rallyn, aminek így a legeredményesebb versenyzője lett. 

A nyolcszoros világbajnok toyotásnál az első napon még gyorsabb volt Esapekka Lappi, azonban szombaton a finn versenyző balesete után olyan előnybe került, amit már csak meg kellett tartani. 

“Hogy őszinte legyek, az első napon csak a saját versenyemmel foglalkoztam – mondta Sébastien Ogier a Mexikó Rally utáni sajtótájékoztatón. – Tudtam, hogy az első napi rajthely jó esélyt biztosít arra, hogy gyors legyek. Figyeltem Esapekka időit, de kizárólag a saját feladatomra koncentráltam. EP valóban gyorsabb volt az első napon, de nem láttam okot arra, hogy változtassak és többet kockáztassak. Sajnáltam, hogy Lappi kiesett szombat reggel, mert nagyon jó volt csatázni, nagyon kedvelem Esapekkát és tavaly még a csapattársam volt. Sajnos egy baleset mindig előfordulhat. Ezt követően már óvatosabban vezettem a korábbinál is, de még mindig jó ritmusra volt szükségem, mert a többiek közel voltak.” 

Ogier a Power Stage-en azonban ismét a gázra lépett és meg is szerezte az 5 bónusz pontot, amin nagyon fontos volt számára. 

“A Power Stage szakasza az egyik kedvencem, néhányszor már sikerült nyernem rajta. Utolsóként indulva a szakaszon pedig előnyben voltam, ezért szerettem volna sok pontot szerezni. Mivel a következő versenyemen aszfaltos pályákon indulok, ezért fontos volt, hogy jó legyen a rajthelyem. Örülök, hogy a bajnokságban megelőzöm Thierry Neuville-t és Kalle Rovanperát, mert így Horvátországban jó helyről indulhatok.” 

A nyolcszoros világbajnok tehát rajthoz áll Horvátországban is, ahol 2021-ben indult már és nyert is. 

“A horvát indulás lehetősége a csapattal folytatott megbeszélés után jött. Látták a Montén, hogy jó a tempóm aszfalton, így Horvátországban is jó esélyekkel indulhatok. A döntést nem én hoztam meg, de szívesen megyek Horvátországba.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss