2024. április 26. 02:33

KezdőlapWRCEvans: Ogier hülyét csinál belőlünk

Evans: Ogier hülyét csinál belőlünk

-

Elfyn Evans szerint Sébastien Ogier azzal, hogy két versenyen indulva és mindkettőt megnyerve vezeti a világbajnokságot hülyét csinál a főállású gyári versenyzőkből. 

Sébastien Ogier idén is csak részleges programot teljesít a WRC-ben, éppen ezért csak két kedvenc versenyén, Monte-Carloban és Mexikóban állt rajthoz, míg Svédországban nem indult. A nyolcszoros világbajnok azonban mindkét versenyt megnyerte és három verseny után vezeti a vb-t. 

Ogier három ponttal előzi meg Thierry Neuville-t, aki mögött azonban igen szoros az állás, Kalle Rovanpera 1, Ott Tanak 6, míg Elfyn Evans 9 ponttal követi a belga versenyzőt. 

A walesi toyotás szerint Ogier jobban tenné, ha otthon maradna, mert csak hülyét csinál a főállású versenyzőkből. 

“Nagyon szorosan alakul a bajnokság, és az élmezőnynek a végén én állok – mondta Elfyn Evans a Dirtfishnek. – Csak kilenc pont van köztem és Thierry között. Sébastien Ogier azonban hülyét csinál belőlünk, jobban tenné, ha otthon maradna (viccelődött).” 

Ogier szerint csak azt bizonyította Mexikóban, hogy nagyon fontos szerepe van a rajthelynek egy murvás versenyen. 

“Nem tudom, hogy ez hülyét csinálás-e vagy sem, de arra mindenképp jó, hogy látszon a rajthely jelentősége – mondta Ogier. – Karrierem során sokszor csalódott voltam, mert takarítanom kellett és nem tudtam elég gyors lenni. Most az ötödik rajthely valóban nagyon jó volt, ezért szerettem volna vele élni. Nyilván gyorsnak kellett lenni, de az autó és a tapadás nagyon jó volt. Nyilván örülök, hogy mindkét versenyem megnyertem és három verseny után vezetni tudok.” 

Evans azonban elismerte, megérdemelten nyert Ogier Mexikóban. 

“Nem okozott meglepetést Seb győzelme, mert nem hiába nyert nyolc vb címet és nem véletlenül nyert hetedszer Mexikóban. Tudjuk, hogy milyen teljesítményre képes.” 

Ogier Horvátországban is rajthoz áll, ahova 2021-es győzelme után tér vissza, így akár tovább is növelheti előnyét a pontversenyben. A francia versenyző hangsúlyozza, hogy nem indul teljes szezonban, azonban ha mostantól minden versenyen indulna, sem menne teljes szezonban, hiszen kihagyta Svédországot…

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss