2024. április 25. 17:18

KezdőlapWRCGreensmith elérte célját, de szombaton nagyot hibázott

Greensmith elérte célját, de szombaton nagyot hibázott

-

Gus Greensmith győzelemmel kezdte Mexikóban a szezonját a WRC2-ben, amivel a brit versenyző teljesítette a kitűzött célt, azonban szombaton nagyot hibázott a csapattal. 

Gus Greensmith pénteken az első délutáni szakaszon vette át a vezetést a WRC2-ben és végül fél perc előnnyel nyerni is tudott, így elégedetten értékelt a verseny után. 

“Tökéletesen kezdődött a szezonunk és éppen ezért jöttünk Mexikóba – mondta Gus Greensmith. – Nem számítottunk arra, hogy ilyen mértékben uralni tudjuk a WRC2 mezőnyében a tempót. Szombaton elkövettünk egy nagy hibát, mert változtattunk az autó beállításán, amivel végül nagyon nem voltam elégedett. Nagy stresszt okozott ez aznap, vasárnap azonban visszaállítottuk az autót és onnantól ismét minden remekül alakult.“ 

Greensmith mögött a WRC2 tavalyi bajnoka, Emil Lindholm zárt, azonban legnagyobb ellenfelének Oliver Solberget tekintette a brit skodás. 

“Azt hiszem, komoly meccset vívtunk volna Oliverrel, ha nem kap defektet, ami után már csak a defekteket kellett elkerülnünk. Elégedett vagyok a csapat munkájával, jól dolgoztunk össze a mérnökömmel is. Mivel még nem ismerjük eléggé az autót, sokat kell tanulnunk, azonban a mérnököm sokat segített.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss