2024. április 20. 15:11

KezdőlapWRCKiderült mi okozta Evans hibáját, mely lehetőséget adott Neuville-nek a támadásra

Kiderült mi okozta Evans hibáját, mely lehetőséget adott Neuville-nek a támadásra

-

Elfyn Evans a Mexikó Rally utolsó szakaszán vesztette el a második helyet Thierry Neuville-el szemben, miután autójában megsérült a kormánykar a hétvége leghosszabb szakaszán. 

Elfyn Evans bár megnyerte a Mexikó Rally leghosszabb szakaszát, azonban a szakasz végén megsérült autójának kormánykarja, ami az utolsó előtti szakaszon egy kisebb kicsúszáshoz, majd a Power Stage-en Neuville előzéséhez vezetett. 

“A hosszú szakasz vége előtt 3 kilométerrel megsérült a kormánykar – mondta Elfyn Evans. – Akkor még reménykedtem benne, hogy sikerül a szakasz után megjavítani, végül azonban nem sikerült teljes egészében. A Power Stage-en tudtuk, hogy néhány helyen vigyázni kell a sérülés miatt. Nagyon kockázatosak voltak az ugratások, amivel rosszabbá válhatott volna a helyzet. Igyekeztünk így is gyorsak lenni, de végül négy tizeddel Neuville megelőzött.” 

Evans utoljára a tavalyi belga Ypres Rallyn tudott dobogóra állni, így egy kissé még a harmadik helynek is örül. 

“Még mindig van egy csapattársam, aki gyorsabb nálam, de összességében azt hiszem jó irányba mennek a dolgok, így egy kicsit örülök a harmadik helynek. A Toyota komolyan dolgozik fejlesztéseken az Acropolisz Rally óta, amiért nagy köszönet nekik, azonban a munkát folytatnunk kell.” 

A walesi toyotás folytatná a megkezdett jó irányt Horvátországban is. 

“Horvátországban nagyszerű szakaszok vannak, melyek azonban nem könnyűek. Sokat változik a tapadás, különösen, ha az időjárás is változatos. Nagy kihívás mindig az a verseny, de nagyon kedvelem. Remélhetőleg ott is jól tudunk szerepelni.” 

Elfyn Evans a világbajnokság ötödik helyén áll három verseny után, 12 ponttal lemaradva az éllovas Sébastien Ogier-tól.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss