2024. április 20. 14:28

KezdőlapWRCLatvala: Kifizetődött a kemény munka

Latvala: Kifizetődött a kemény munka

-

A Toyota nagyon keményen dolgozott, hogy a durva murvás versenyeken is legyen esély a győzelemre, ez a munka pedig most kifizetődött Mexikóban Jari-Matti Latvala szerint. 

A Toyota nagyon küzdött tavaly a Szardínia Rallyn és Görögországban is, ahol nem tudott egyetlen versenyzője sem dobogóra állni. Éppen ezért a Mexikó Rally előtt nagyon keményen dolgozott a japán gyártó, hogy a Rally1-es autók versenyképesek legyenek. A munka pedig Sébastien Ogier első, Elfyn Evans harmadik és Kalle Rovanpera negyedik helyével kifizetődött. 

“Nem voltunk biztosak korábban abban, hogy Mexikóban elég erősek tudunk lenni, ezért fejlesztőmérnökeink nagyon keményen dolgoztak – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a Mexikó Rally után. – Tavaly Szardínián és Görögországban sem voltunk erősek, ezért keményen kellett dolgoznunk, hogy legyen esélyünk a győzelemre. Elindultunk a helyes irányba, amit jól mutatnak a mostani eredmények.” 

Három verseny után igen izgalmasan néz ki a bajnokság pontversenye, mivel Sébastien Ogier 3 ponttal vezet a Hyundai-os Thierry Neuville és 4 ponttal Kalle Rovanpera előtt. 

Nem emlékszem, hogy mikor volt ennyire szoros a bajnokság három verseny után, ami jól mutatja, hogy nagyon erős versenyzők alkotják a vb élmezőnyét és minden számára élvezetes küzdelmet teremtenek.” 

Latvala örül annak is, hogy ismét meglehetett rendezni a Mexikó Rallyt. 

“Határozottan jó volt visszatérni Mexikóba. Most ugyan mintha kevesebben lettek volna kíváncsiak a versenyre, de így is nagyszerű volt a hangulat. A versenyzők is nagyon élvezték a hétvégét. Nagyon kellenek az ilyen versenyek a bajnokságba.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss