2024. április 26. 02:34

KezdőlapWRCTanak: Az autó jó, de nem tudom kihozni a maximumot belőle

Tanak: Az autó jó, de nem tudom kihozni a maximumot belőle

-

Ott Tanak csalódást keltő kilencedik helyen zárta a Mexikó Rallyt, miután már az első pénteki szakaszon bajba került. A nem túl jó hétvége ellenére az észt versenyző nem az autóban látja a problémát. 

Ott Tanak jól kezdte a Mexikó Rallyt, hiszen a csütörtök esti szuperspeciál szakaszokat megnyerve vezetni tudott, pénteken az első szakaszon azonban turbó probléma miatt rengeteg időt vesztett. Végül a verseny végére a kilencedik helyre tudott előre lépni és a Power Stage-en is második idejével négy pontot szerzett. 

A 2019-es világbajnok a bajnokságban az élről a negyedik helyre csúszott és kilenc pontos hátrányban van Sébastien Ogier mögött. 

A rossz hétvége ellenére sem az autót hibáztatja Tanak. 

“Az autó elég jó és mindig is az volt – mondta az észt pilóta a Dirtfishnek. – Csupán az a baj, hogy valahogy nem találjuk meg a közös hangot vele. Jelenleg nehéz lenne megmondani ennek az okát, de talán az M-Sport mérnökei kitudnak valamit találni. Hangsúlyozom, az autó jó és elég versenyképes, csupán nem tudok olyan tempóban menni vele, mint ahogy kellene. Még nem történt fejlesztés rajta, talán, ha ez elkezdődik sikerül rájönni a hiba okára. Nem azért jöttem az M-Sporthoz, hogy az ötödik helyekért harcoljak, szóval továbbra is erőltetni fogom a gyors tempót.” 

Az M-Sport csapatfőnöke szerint murván van még némi probléma Tanak és az autó között. 

“Azt hiszem, murván még nem tudja elég kényelmesen vezetni az autót és nincs elég önbizalma vele – mondta Richard Millener. – A csapat nagyon keményen dolgozik folyamatosan és ennek a problémának a megoldására is ráfognak jönni, azonban lehet, hogy ez hosszabb időt fog igénybe venni. Az autó versenyképes, mert Ott néhány szakaszon jó tempóban tudott menni vele, csupán abban kell segítenünk, hogy magabiztosabban tudja kezelni. Már korábban is elmondtuk, hogy az idei év elsősorban a fejlesztésekről szól, ami hosszú időbe kerül. Tanakkal olyan úton indultunk el, ahol még nem voltunk, sok munka zajlik a háttérben ami azonban időt vesz igénybe.”

Fotó: Ott Tanak

Friss