2024. április 26. 07:26

KezdőlapWRCCsalódott Rovanpera, de Horvátországban jobb helyzetben lehet

Csalódott Rovanpera, de Horvátországban jobb helyzetben lehet

-

Kalle Rovanpera már az első napon elvesztette a dobogós eredmény lehetőségét Mexikóban, és végül negyedik helyen zárt. A finn versenyző csalódott, de Horvátországban ismét jobb eredményben bízik. 

Mexikóban nagy jelentősége volt az elsőnapi rajthelynek, a sok takarítás miatt Thierry Neuville és Kalle Rovapera is időt vesztett. A belga versenyző szombaton gyorsulni tudott, és Esapekka Lappi balesete után lehetősége nyílt a második helyért csatázni Elfyn Evans-szel, amiből végül győztesen is jött ki. 

Kalle Rovanpera számára azonban csak a negyedik hely volt elérhető. 

“A sok takarítás miatt igazából a negyedik hely volt csak az elérhető – mondta Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – Mexikóban csak szerencsével lehet dobogón zárnia az előrébb rajtolóknak.” 

A tavalyi világbajnok a Power Stage-en hibázott a legnagyobbat, amikor egy kanyarban rossz íven fordult és a Toyota Yaris Rally1 hátulját lelógatta a bokrok közé, ami miatt megsérült az autó hátsó szárnya is. 

“Túl korán kanyarodtam a kanyarba és túl szélesre csúsztunk. Mivel tudtam, hogy a külső íven nincs olyan dolog, ami kárt okozhat, kicsit korrigáltam, de a problémát a korai kanyarodás jelentette. A szárnysérülés miatt vesztettünk némi leszorító erőt, ezzel pedig némi időt.” 

Horvátországban azonban már jobb eredményben bízik Rovanpera.  

“Horvátországban kevesebbet fog számítani a takarítás, így ott jobb tempóban és eredményben bízunk.” 

Friss