2024. április 26. 23:22

KezdőlapWRCMár tudja a Hyundai, hogy melyik a helyes irány

Már tudja a Hyundai, hogy melyik a helyes irány

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Mexikó Rally után elárulta min kell javítania csapatának, hogy még versenyképesebb legyen. 

Cyril Abiteboul a Mexikó Rally előtt még arról beszélt, hogy három verseny után kaphat képet arról, hogy csapatának milyen irányba kell indulnia a fejlődés terén.  

A koreai gyártó csapatfőnöke választ is kapott erre a kérdésre a mexikói hétvége során. 

“A bajnokság teljesen nyitott, ez jól látszik három verseny után – mondta Cyril Abiteboul a Rallit.fi oldalnak. – A Toyotának két nagyon erős versenyzője van Sébastien Ogier és Kalle Rovanpera révén, de Ott Tanak is nagyon gyors a Forddal. Rendben, Ogier nem megy teljes szezont, Tanaknak pedig problémája volt Mexikóban. Úgy tűnik, hogy a mi csomagunk is igen versenyképes. Mi a lassabb és technikás szakaszokon vagyunk nagyon gyorsak, míg a Toyota a gyors pályákon. Ezért azon kell dolgoznunk, hogy mi is jól tudjunk gyorsabb pályákon teljesíteni.” 

A csapatvezető értékelte a Neuville mexikói teljesítményét is. 

“Thierry Neuville nagyon gyors tudott lenni szombat délutántól. Okosan, türelmesen vezetett és tudta, hogy mikor kell támadni, ez a gondolkodás pedig kifizetődött. Nem félt a kockáztatástól, és pontosan tudta, hogy mekkora kockázatot kell vállalni.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss