2024. április 25. 22:54

KezdőlapWRCMásodik lett, de nem elégedett Lindholm

Második lett, de nem elégedett Lindholm

-

A WRC2 tavalyi világbajnoka, Emil Lindholm bár második versenyén végre dobogóra állhatott, tempójával és teljesítményével sem elégedett. 

Emil Lindholm a svéd hetedik hely után Mexikóban már Gus Greensmith mögött a második helyen ért célba, amivel a bajnokságban a harmadik helyen áll Oliver Solbergtől 15, és a csak a Montén induló és nyerő Yohan Rossellel azonos pontszámot gyűjtve.  

“Mexikó nagyon különleges verseny volt számunkra – mondta Emiul Lindholm. – Sokkal különlegesebb volt, kint amire számítottunk előzetesen. A legnagyobb problémát nem a motorteljesítmény csökkenése okozta, hanem a tapadás hiánya. Nem igazán élvezem az olyan versenyeket, ahol nincs tapadás. Amikor kicsit óvatosabban vezettem, mert nem volt tapadásunk, azonnal sokat kaptunk a leggyorsabbaktól. Jó volt a versenyünk, mert második helyen zártunk, de sokszor nagyon óvatos voltam. Ez volt az az eredmény, amit maximálisan el tudtunk érni.” 

A finn versenyző azonban nem elégedett az elvégzett munkával. 

“Még mindig nem vagyunk azon a szinten, ahol lennünk kellene. Ezt a jövőben igyekszünk megoldani és Horvátországban már jobban a győzelemért harcolni. Összességében jó volt, hogy indultunk Mexikóban, mert fontos tapasztalatokat szereztünk.” 

Friss