2024. április 20. 14:08

KezdőlapWRCA Pirelli elégedett első mexikói versenyével

A Pirelli elégedett első mexikói versenyével

-

Mióta a Pirelli a WRC gumibeszállítója, először tették a gumikat próbára Mexikóban, és bár két defekt is előfordult a győzelemért harcolók között, az olasz gumigyártó elégedett. 

Dani Sordo és Oliver Solberg is defekt miatt vesztette el a győzelemért, illetve dobogóért folytatott csatát, azonban kiemelkedően sok defekt nem fordult elő Mexikóban. 

Éppen ezért a Pirelli elégedett az első mexikói versenyével, ahol délelőtt jórészt a lágy, délután pedig a kemény gumiktól reméltek tapadást a versenyzők. 

“A Mexikó Rally bizonyította, hogy nagyon megerőltető verseny, ahol nagyon nehéz szakaszok vannak – mondta Terenzio Testoni, a Pirelli rally tevékenységéért felelős igazgató. – A gumik jól teljesítettek, a lágy gumi állta a megpróbáltatásokat, amit a kövek és a meleg jelentett. A pilótáktól jó visszajelzéseket kaptunk a lágy gumikkal kapcsolatban. A kemény gumik is elég szilárdaknak bizonyultak, alacsony kopást mutattak. A mexikói versenyről gyűjtött tapasztalatok sok hasznos információt jelentenek a jövőre nézve.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss