2024. április 26. 11:48

KezdőlapWRCMexikó még csak most tért vissza, de máris kikerülhet a WRC naptárból

Mexikó még csak most tért vissza, de máris kikerülhet a WRC naptárból

-

2020 után idén tudták újra megrendezni a Mexikó Ralllyt WRC futamként, azonban a Közép-Amerikai ország 2024-ben újra kikerülhet a vb naptárból. 

2020-ban Mexikóban rendezték az utolsó WRC futamot a járvány előtt okozta őrület előtt, és a sorban törölt repülőjáratok és sorban záruló országhatárok miatt az utolsó napot törölni kellett, hogy mindenki haza tudjon menni.  

Mexikóba pedig egészen az idei szezonig nem tudtak visszatérni a vb versenyzői a járvány miatt. 

A Közép-Amerikai ország WRC versenye pedig ismét veszélybe került, mivel a WRC Promóter csak két amerikai versenyt szeretne 2024-ben, mivel Chilének több éves szerződése van, így pedig vagy az Amerikai Egyesült Államok, vagy Mexikó kerülhet a naptárba. 

“Jövőre két versenyt szeretnénk az amerikai földrészen – mondta Simon Larkin a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója a Dirtfishnek. – Chilének jövőre is biztos helye van, mivel több éves szerződése van. A kérdés tehát az, hogy Mexikó vagy az USA legyen a másik verseny. Az Egyesült Államokban azonban még sok a teendő, a szeptemberi tesztverseny sikere után sem válik biztossá a Chattanoogai verseny. Amennyiben úgy látjuk, hogy az USA Rallynak még egy év kell a WRC naptárba kerülésre, akkor 2024-ben is lesz verseny Mexikóban. Ugyanakkor Argentínát sem felejtettük még el teljesen.” 

Friss