2024. április 27. 04:32

KezdőlapWRCOliver Solberg a problémák ellenére is elégedett a kezdéssel

Oliver Solberg a problémák ellenére is elégedett a kezdéssel

-

Oliver Solberg két WRC2-es verseny után vezeti a bajnokságot, ezért elégedett a kezdéssel, és ha nincsenek a problémák, még jobban alakulhattak volna az első versenyek. 

Oliver Solberg mindhárom WRC futamon rajthoz állt idén, azonban a WRC2-be csak Svédországban és Mexikóban nevezett, ahol nyert, illetve egy harmadik helyet ért el. Az eredményeknek köszönhetően 15 ponttal vezeti a WRC2-es pontversenyt a még csak egy futamon induló Yohan Rossel előtt. 

“Jól állunk a bajnokságban, de lehetne jobb is – mondta Oliver Solberg a WRC hivatalos oldalának. – Ha visszatekintünk a Montéra, ott is jó volt a tempó, de defektet szedtünk össze, és Mexikóban is másképp alakult volna a hétvége, ha nincs a defekt. Ennek ellenére azonban valóban jól indult a szezon.” 

A svéd-norvég versenyző autója a Mexikó Rally utolsó szakaszain háromhengeres lett, ami miatt nem tudott elég gyors lenni. 

“Pontosan nem tudom, de úgy tűnik, hogy elektromos hiba okozta a problémát. Mint később kiderült más versenyzőknél is előfordult hasonló probléma.” 

Oliver Solberg Horvátországban is rajthoz áll. 

Friss