2024. április 18. 22:57

KezdőlapWRCLatvala szerint szükség van az amerikai WRC futamra

Latvala szerint szükség van az amerikai WRC futamra

-

Jari-Matti Latvala szerint nagyon jó, hogy a WRC Promóter szeretne amerikai versenyt is, ugyanakkor kissé korainak tartja a 2024-es dátumot. 

Utoljára 1988-ban rendeztek amerikai WRC futamot, az Olympus Rallyt Washington államban. A tervek szerint akár már jövőre visszatérhet a vb mezőny a világ egyik legnagyobb országába, hiszen az amerikai szervezők áprilisban bemutatóként rendeznek versenyt a Tennessee állambeli Chattanooga környékén, majd szeptemberben már a WRC futam tesztversenyét rendezik. 

Jari-Matti Latvala üdvözli az amerikai verseny ötletét. 

“Az autógyártók számára érdekes verseny lehet egy 300 millió lakossal rendelkező országban egy WRC futam – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Észak-Amerika olyan hely, ahol utoljára a 80-as évek végén volt vb verseny. Megfelelő promócióval hatalmas tömeghez juthat el a verseny híre. 2024 azonban nagyon gyorsan közelít, azt gondolom, hogy az Amerikai Egyesült Államok inkább 2025-től lehet része a WRC naptárnak. Jelenleg minden WRC gyártó szeretné, ha megvalósulna az amerikai verseny.” 

A WRC Promóter azonban csak két amerikai földrészen rendezett versenyt szeretne, és mivel Chilének több évre szóló szerződése van, így az USA Rally belépésével Mexikó eshet ki a sorozatból. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss