2024. április 19. 22:38

KezdőlapWRCSordo: Szeretnénk Amerikát, de nem Mexikó helyett

Sordo: Szeretnénk Amerikát, de nem Mexikó helyett

-

Dani Sordo örülne, ha a WRC naptárba kerülhet egy amerikai verseny is, azonban nem szeretné, ha Mexikó emiatt kiesne. 

A WRC Promóter versenyekért felelős vezetője, Simon Larkin korábban elmondta, hogy jövőre bekerülhet a WRC naptárba az USA Rally, azonban csak két amerikai földrészen lévő versenyt szeretnének, így Mexikó kikerülhet a vb futamok közül, mivel Chilének több éves szerződése van. 

Dani Sordo, akinek szinte második hazai versenye a mexikói nem bánná, ha Amerikába is ellátogatna a vb mezőny, azonban nem szeretné, ha ez Mexikó helyett történne meg. 

“Szerintem az USA Rally és Mexikó Rally is nagyon megérdemelné a WRC naptárba kerülést – mondta a Hyundai spanyol versenyzője. – Ugyanakkor, ha választanom kellene, akkor inkább Mexikó mellett döntenék. Argentína és Mexikó az a két verseny, melynek mindenképp helyet kellene biztosítani a naptárban. Ezek a versenyek olyanok, mint a Monte-Carlo Rallyra, az ottani szurkolók miatt a naptárban kell lenniük. Az ottani szurkolók imádják az autósportot és szimpátia nélkül minden versenyzőnek egyformán szurkolnak.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss