2024. április 26. 23:28

KezdőlapWRCAbiteboul szeretne nagyobb hangsúlyt helyezni a szimulációra

Abiteboul szeretne nagyobb hangsúlyt helyezni a szimulációra

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint a korlátozott tesztelési lehetőség miatt nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a szimulációra. 

A WRC gyártói idén mindössze 21 napot tesztelhetnek saját tesztterületükön kívül, ami nagyon kevés a versenyekre való felkészülés szempontjából. 

Cyril Abiteboul éppen ezért szeretné, ha nagyobb hangsúly kerülne a szimulációkra. 

“Már most is dolgozunk valamilyen szinten szimulációkkal, de szeretném, ha több időt fordítanánk ezekre a kevés tesztelési lehetőség miatt – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke az Autosport.com oldalnak. – Azt gondolom, hogy át kell gondolni a csapaton belüli szerepeket és felelősségeket is. Az én feladatom, hogy megmondjam, ki mivel foglalkozzon és mit kell elérnie a saját területén. Jelenleg nincs műszaki igazgatónk, és nem azt mondom, hogy feltétlenül ki kell valakit nevezni erre a posztra, de kellene valaki, aki jobban figyel erre a területre. Jó lenne azt is tudni, hogy a WRC milyen irányt vesz a jövőben, mert a jövő technológiájának meghatározása segítene abban, hogy milyen szakemberekre van szükség.” 

Amíg az M-Sportnál és a Toyotánál van műszaki igazgató, addig a korábbi csapatfőnöki feladatokat ellátó Julien Moncet jelenleg az erőátviteli egységek területét irányítja, míg Christian Loriaux tanácsadóként dolgozik a műszaki oldalon a Hyundainál. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss