2024. április 26. 10:06

KezdőlapWRCFourmaux optimista a hetedik hely után is

Fourmaux optimista a hetedik hely után is

-

Adrien Fourmaux csupán hetedik lett a Mexikó Rally WRC2-es mezőnyében, azonban a Power Stage megnyerése is jelzi, hogy képes felvenni a csatát a skodás riválisokkal. Ezt segítheti az év közben érkező fejlesztés is. 

Adrien Fourmaux a Monte-Carlo Rallyn az ötödik, majd Mexikóban csupán hetedik lett a WRC2-ben, azonban az M-Sport francia versenyzője mégis sok pozitívumot őriz az év első murvás versenyéről.

A francia versenyző a Mexikó Rally vasárnapi, leghosszabb szakasza előtt még a WRC2 második helyén állt, azonban a 35 km-es gyorsaságin meg kellett állnia generátorszíjat cserélni, ami miatt rengeteg időt vesztett, de a javítás megérte, hiszen később megnyerte a Power Stage-et.  

“Elégedett vagyok a mexikói teljesítménnyel, a tempónk jónak bizonyult – mondta Adrien Fourmaux a WRC hivatalos oldalának. – A műszaki hiba sajnos része az autósportnak, de érdemes volt megoldani a hibát, mert így is a hetedik helyen zártunk és megnyertük a Power Stage-et. Az autóval még sokat kell dolgoznunk, különösen aszfalton, és év közben még fejlesztési csomagok is érkeznek. Biztos vagyok benne, hogy sikerül a későbbiekben még inkább az élmezőnnyel harcolni.” 

Az M-Sport WRC2-es versenyzője legközelebb Horvátországban is rajthoz áll, és esős rallyban reménykedik. 

“A Ford Fiesta Rally2 jól teljesít nehéz körülmények között aszfalton is, azonban száraz körülmények között ez nem igaz. Horvátországban nehéz versenyünk lehet, ha száraz lesz, mert csúszósak lehetnek a kanyarok.” 

Friss