2024. április 26. 14:10

KezdőlapWRCMexikó szerint megoldható lenne három amerikai WRC verseny is

Mexikó szerint megoldható lenne három amerikai WRC verseny is

-

Gilles Spitallier, a Mexikó Rally menedzsere szerint megoldható lenne, hogy versenyük szerepeljen a WRC naptárban az USA Rallyval együtt. 

A WRC Promóter a Mexikó Rally után elárulta, hogy csak egy amerikai versenyt szeretnének még a Chile Rallyn kívül, melynek 2025-is biztos helye van a WRC naptárban. A maradék egy helyet pedig vagy Mexikó, vagy az Egyesült Államok kaphatná, együtt nem kerülhetnek a programba. 

A WRC-ben érdekeltek a hatalmas piac miatt szeretnék, ha lenne amerikai verseny, de nem szeretnék elveszíteni Mexikót sem. 

Gilles Spitallier szerint megoldható lenne Mexikó és az USA naptárba tétele is. 

“A Mexikó Rally igen különleges, két másodperc versenynézés után rá lehet jönni, hogy ez Mexikó – mondta a verseny menedzsere a Dirtfishnek. – Ez a verseny jó Mexikónak és a WRC-nek is, mindenki láthatta, hogy nagyszerűen lett megszervezve az idei verseny is. Az F1-ben megfér három amerikai verseny, el kellene gondolkozni azon is, hogy a WRC-ben is elférne.” 

Spitalliernek ötlete is van a megoldásra. 

“A WRC mezőny először Amerikába mehetne, majd onnan jöhetnének Mexikóba. Mivel Mexikó nem egy széles ország, így onnan el lehetne indulni Európa és Ázsia felé is. Nem tudom, hogy miért kell dönteni az USA vagy Mexikó között, mert lehetne egymást követő verseny is. Ez még a csapatoknak is olcsóbb lenne.” 

Friss