2024. április 25. 11:42

KezdőlapWRCHorvátország következik, de Katsuta Portugáliára koncentrál

Horvátország következik, de Katsuta Portugáliára koncentrál

-

A WRC szezon Horvátországban fog folytatódni áprilisban, azonban a Mexikóban balesetet szenvedő Takamoto Katsuta elsősorban Portugáliára koncentrál. 

Takamoto Katsuta a Svéd Rally után Mexikóban is nullázott, két pont nélküli versenyre pedig utoljára 2021-ben volt példa a japán versenyző esetében. 

Az éppen a Mexikó Rally pénteki napján 30. születésnapját ünneplő, de balesetet szenvedő toyotás versenyző Horvátországban a japán gyártó negyedik versenyzője lesz, és nem tud csapatpontokért harcolni. Éppen ezért Portugáliára szeretné összeszedni magát. 

“Horvátország jön, de számomra Portugália lesz a következő fontos verseny – mondta Takamoto Katsuta a WRC hivatalos oldalának. – Az fontosabb lesz a csapat szempontjából, ezért akkorra szeretnék jól felkészülni mentálisan. Horvátországban szeretném növelni önbizalmam a célba éréssel, hogy aztán Portugáliában ismét a gyorsaságra tudjak figyelni. Mexikóban szinte minden szakasz új volt számomra, ezért a svéd kiesés után nem tudtam az önbizalmamra koncentrálni. Nem gondoltam volna, hogy Mexikóban ennyire változatos lesz a tapadás szintje, remélhetőleg az ott szerzett tapasztalatok még jobb versenyzővé tesznek a jövőben.” 

Katsuta nyolc pontjával csupán a világbajnokság kilencedik helyén áll. 

Friss