2024. március 28. 10:27

KezdőlapWRCLappi szerencsés kimenetelű balesetének nagyon sok ember nem örült

Lappi szerencsés kimenetelű balesetének nagyon sok ember nem örült

-

Esapekka Lappi mexikói balesete szerencsés kimenetelű lett, hiszen a finn páros nem sérült meg, azonban nagyon sok embernek okozott kellemetlenséget. 

Esapekka Lappi a Mexikó Rally szombati nyitó szakaszán szenvedett balesetet, ami következtében autójukra egy villanypózna borult, a finn pilóta és navigátora, Janne Ferm szerencsére nem sérült meg, azonban sok embernek okozott bosszúságot. 

Gilles Spitallier, a verseny menedzsere elárulta, hogy két közeli faluban is áramszünet volt a pózna kidöntése miatt. Azonban a szakaszt később sem tudták már megrendezni, továbbá a Rally1-es indulókon kívül mindenkinek etap lett a szombati első három szakasz. 

“Sokan jöttek a szakaszokra versenyt nézni, és megvették jegyeiket – mondta Gus Greensmith a Dirtfishnek. – Lappi balesete után azonban csak a Rally1-es autókat láthatták, igaz azok érdeklik a legtöbb embert.” 

Greensmith ért elsőként Lappi balesetéhez és a brit pilóta a saját tűzoltókészülékét is a finn versenyzőnek adta, hogy a kigyulladt Hyundait el lehessen oltani. Emiatt a skodás versenyzőnek nem maradt tűzoltókészüléke. 

“Sok távot kellett megtennünk etapútvonalon – mondta Emil Lindholm. – Mivel Gus nem tudott volna versenyezni tűzoltókészülék nélkül, még szerencse is volt, hogy így alakult.” 

Simon Larkin elárulta, hogy Mexikóban nagyon nehéz megoldani, hogy baleset esetén alternatív útvonalat használjanak a versenyzők. 

“Amikor először jártunk Mexikóban gyakorlatilag a mostani úthálózat nem is létezett – mondta a WRC Promóter versenyekért felelős vezetője. – A meglévő utakat a rally miatt építették, így nagyon kevés az alternatív útvonal. Természetesen nem szerencsés, hogy a Rally1-es versenyzőkön kívül a többiek nem tudtak szombat délelőtt versenyezni, de igazából nem tudtunk mit tenni. Mivel Gus tűzoltókészülék nélkül maradt még arra is gondoltunk, hogy egy helikopterrel juttatunk el egy készüléket számára.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss