back to top
2024. május 14. 19:39

KezdőlapWRCAbiteboul szerint unalmasabb a WRC, mint az F1

Abiteboul szerint unalmasabb a WRC, mint az F1

-

Cyril Abiteboul alaposan megismerhette korábban az F1-et, most pedig a Hyundai Motorsport csapatfőnökeként össze tudja hasonlítani a WRC-vel. 

“Egy erős motorsport bajnokságnak folyamatosan híreket, történeteket kell gyártania legyen szó a sportban dolgozókról, a versenyekről, az eredményekről vagy a technológiákról – mondta Cyril Abiteboul a német Motorsport Aktuellnek. – Az F1-ben folyamatosan jelennek meg hírek arról, hogy a csapatok mit csinálnak a futamok között és alatt, és hogy milyen alkatrészeket cserélnek ki.” 

Ehhez képest a rallysportban sokkal kevesebb a hír. 

“A WRC-ről az F1-hez képest jóval kevesebb hír jelenik meg. A jelenlegi rally vb nagyon érdekes sorozat és jóval több hírnek kellene megjelenni róla. Fontos lenne növelni a média érdeklődését, amivel nőhetne a szurkolók és a szponzorok figyelme is. Szerintem a WRC jelenleg túlságosan a költségspórolásra koncentrál és nem csinál elég értéket. A marketing területén nagyon le van maradva a WRC az F1-től. Fontos lenne, hogy a szabályok is álandóak legyenek és, hogy a jövőbeni kilátások világosak legyenek.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss