2024. május 03. 16:41

KezdőlapWRCFontos tapasztalatokat szerzett Tanak a belga tesztversenyen

Fontos tapasztalatokat szerzett Tanak a belga tesztversenyen

-

Ott Tanak előfutóként állt rajthoz a belga Rallye des Ardennes versenyen, ahol sok fontos tapasztalatot szerzett a Ford Pumáról a Horvát Rally előtt. 

A Montén már sikerült megismernie a Ford Puma Rally1-et Ott Tanaknak, azonban a hétvégén rajthoz állt előfutóként a belga bajnokság idei harmadik versenyén is, ahol még közelebb került autója kiismeréséhez. 

“A belga verseny jó lehetőségnek bizonyult, hogy még jobban megismerjem a Pumát aszfalton – mondta Ott Tanak a WRC hivatalos oldalának. – Az utak és körülmények elég trükkösek voltak, így sok jó tapasztalatot gyűjtöttem.” 

A belga verseny lehetővé tette, hogy Ott Tanak a száraz Monte után nedves körülmények között is vezessen. 

“Horvátország nagyon változatos körülményeket tartogathat, ezért is volt fontos a belga tesztverseny. Belgiumba nem azért mentem, hogy gyors legyek, hanem hogy sikerüljön az autóban jól éreznem magam. A szerelőknek sok munkát adtam a hétvége során.” 

A belga bajnokin 12 szakasz alatt 144.66 km versenytáv várt a mezőnyre, a végső győzelmet az észt Georg Linnamae szerezte meg 27.2 másodperc előnnyel a belga Bastien Rouard előtt.

Friss