2024. április 20. 16:03

KezdőlapWRCMikkelsen szerint a gumik döntöttek az Azori-szigeteken

Mikkelsen szerint a gumik döntöttek az Azori-szigeteken

-

A hétvégi Azori-szigetek Rallyn Sébastien Loeb és Andreas Mikkelsen tudott főként a győzelemért harcolni, a norvég versenyző szerint a gumik döntötték el a csatát.

Több nagy nevet is sikerült idén az Azori-szigetek Rally szervezőinek meghívni versenyükre, közülük is kiemelkedett Sébastien Loeb, valamint Andreas Mikkelsen.

A kilencszeres rally világbajnok ugyan először ült a Skoda Fabia RS Rally2-be, azonban azonnal sikerült ráéreznie az autóra.

„Sébastien jelenléte a csapatban különleges volt – mondta Andreas Mikkelsen a Dirtfishnek. – Azonnal sikerült jól éreznie magát a Skodában, ami igazolta a cseh gyártó törekvéseit, hogy egy versenyző azonnal kényelmesen tudja vezetni az autót.”

Az első nap végén Loeb 15.1 másodperc előnnyel vezetett Mikkelsen előtt.

„A nyitó napon nehéz volt követni Sébastien tempóját, mert a nyirkos, nedves körülmények között kijött a gumik közti különbség. Ő lágy Michelin gumikkal ment, mi pedig lágy Pirellikkel, azonban a Michelin lágfy gumijai jóval lágyabbak, mint a Pirellié, ezért ő sokkal gyorsabb tudott lenni. Ráadásul az első szakaszon defektet szedtem össze, és mivel nem volt szervizelés, ezért óvatosabbnak kellett lennem.”

A második nap már szárazabb utakon zajlott, de ekkor is ki jött a gumik közti különbség.

„A második napon igyekeztem ismét nagyon gyors lenni, és bár Seb is lágy gumikon kezdett, ekkor a Michelin már túl lágynak bizonyult és közepesre kellett váltania, így sikerült gyorsabbnak lennem.”

Az utolsó két szakasz előtt a norvég versenyző 8.4 másodpercre megközelítette francia riválisát, azonban ekkor elkövetett egy kisebb hibát.

„Érintőre vettük a partoldalt és kisebb sérülései lettek az autónak. Ezt sikerült megjavítani, de Loeb ismét ellépett és végül nyerni tudott.”

A WRC2 2021-es vb címe és tavalyi második helye után Mikkelsen idén is szeretne ebben a sorozatban versenyezni, és első futamára már nem kell sokat várni.

„Egyelőre nem tudom elárulni az első verseny helyszínét, de már nem kell sokat várni, nem véletlen az sem, hogy indultunk az Azori-szigeteken.”

Fotó: Azores Rallye

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss