2024. április 28. 20:29

KezdőlapWRCLatvala szerint a nyugalom még gyorsabbá tette Ogier-t

Latvala szerint a nyugalom még gyorsabbá tette Ogier-t

-

Jari-Matti Latvala szerint az, hogy csak az adott versenyre kell koncentrálnia Sébastien Ogier-nak, nyugodttá tette a nyolcszorost világbajnokot, ami miatt még gyorsabbá vált. 

Sébastien Ogier idén is csak részleges programot teljesít a WRC-ben, ezért tudja, hogy a vb címre nem lesz esélye, így csak az adott versenyre kell koncentrálnia. 

Jari-Matti Latvala szerint mindennek tudatában nyugodtan versenyezhet Ogier, a nyugalom pedig még gyorsabbá tette. 

“Úgy látom, hogy Seb idén nagyon nyugodtan vezet – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a WRC hivatalos oldalának. – Úgy látom, hogy a nyugalom miatt pedig javult a teljesítménye. Mindig maximális sebességre törekszik és a nyugalom miatt nem hibázik, nem görcsöl.” 

Ogier a Montén és Mexikóban is nyerni tudott, ráadásul a szezon első murvás versenyén a Power Stage-et is megnyerte, így vezeti a vb pontversenyét.  

A jó kezdés ellenére azonban továbbra is csak részleges programról van szó a Toyota és Ogier között, Horvátországban azonban újra győzelmi esélyei lesznek a nyolcszoros világbajnoknak, hiszen 2021-ben már nyerni tudott dél szomszédunkban. 

“Még mindig beszélgetünk Ogier programjáról, lehet, hogy ő több versenyen is indulna, de nem szeretnénk nyomás alá sem helyezni. Jelenleg boldog, kipihent és nyugodt, ezen pedig nem szeretnénk változtatni.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss