2024. május 03. 06:21

KezdőlapWRCSerderidis befejezi WRC karrierjét

Serderidis befejezi WRC karrierjét

-

Jourdan Serderidis idén még három versenyen indul a WRC-ben a Ford Pumával, majd a görög Acropolis Rally után befejezi vb-s karrierjét. 

Jourdan Serderidis idén már két versenyen, a Montén és Mexikóban indult WRC futamon a Ford Puma Rally1-gyel és további három futamot tervez, Szardíniát, Kenyát és végül hazai versenyét, az Acropolis Rallyt. 

A görög verseny után pedig befejezi WRC karrierjét és csak nemzeti futamokra fog koncentrálni. 

“Életem során mindig igyekeztem javítani teljesítményemen, legyen szó az üzleti életről, vagy a versenyzésről – mondta a görög pilóta a Dirtfishnek. – Mindig azért indultam versenyeken, mert élveztem, és bár továbbra is nagyon szeretek rallyn vezetni, de eljön az a pillanat, amikor a visszavonulásra is gondolni kell. Ez a pi9llanat most jött el.” 

Serderidis 2013-ban debütált a WRC-ben a Wales Rallyn egy R5-ös Ford Fiestával, 2015-ben Citroen C3 R5-tel folytatta karrierjét, majd 2017-ben vezetett először WRC-t, Citroen DS3 WRC-t. 2018-ban Ford Fiesta WRC-vel versenyzett, majd három év szünet után tért vissza a vb mezőnyébe, 2021-ben, ugyancsak Fiesta WRC-vel. A saját Ford Puma Rally1-es autójával a tavalyi Szafari Rallyn debütált, és a hibrid autóval eddigt öt futamon indult a WRC-ben. A görög versenyző legjobb abszolút eredményét tavaly, Kenyában érte el, ahol hetedik lett. 

WRC karrierje után Görögországban és Belgiumban, nemzeti futamokon folytatja versenyzői karrierjét az 59 éves üzletember.  

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss