2024. április 15. 04:13

KezdőlapWRCPepe López kénytelen szüneteltetni karrierjét

Pepe López kénytelen szüneteltetni karrierjét

-

A Hyundai által támogatott Pepe López kénytelen szünetet tartania versenyzői karrierjében, miután legutóbbi versenye alatt kiderült, lejárt jogosítványa. 

Pepe López utoljára a spanyol Sierra Morena Rallyn állt rajthoz, ami után meglepő bejelentést tett, mely szerint a verseny előtti teszt ideje alatt megállították a polgárőrök és kiderült, hogy lejárt jogosítványa (a spanyol szabályok szerint elfogytak pontjai jogosítványán).

A spanyol versenyző azonnal értesítette a Spanyol Autósport Szövetséget, akiktől engedélyt kapott a versenyen való részvételre, miután a spanyol közlekedési hatóság szabályai lehetővé teszik a vezetést olyan szakaszon, mely nem minősül közútnak, abban az esetben, ha a pontvesztés adminisztratív okokból történik és nem büntetés miatt. 

A Sierra Morena Rallyn végül második helyen zárt López, a március 17-19. közötti verseny óta pedig várja, hogy jogosítványa ismét érvényes legyen.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss