2024. május 03. 22:23

KezdőlapWRCGelsomino: Megtiszteltetés volt Ken Blockkal versenyezni

Gelsomino: Megtiszteltetés volt Ken Blockkal versenyezni

-

Alex Gelsomino több mint 130 versenyen navigált Ken Blocknak, az olasz navigátort megviselte az amerikai pilóta váratlan halála, amin csak most kezd túllépni. 

A WRC Backstories legutóbbi adásában Alex Gelsomino volt Becs Williams beszélgetőpartnere. 

“Kicsit szürreális, még csak három hónapja történt, és szomorú kimondani, hogy kezdjük megszokni, hogy Ken Block már nincs köztünk – mondta az olasz navigátor. – Néha egy hét is soknak tűnik egy pilóta mellett egy versenyen, de amikor nincs többé egy barát, felértékelődik a vele töltött időszak. Mióta elment Ken, nem érzem magam teljes embernek. Amikor szomorú leszek Ken halála miatt mindig eszembe jutnak gyerekei és felesége, és hogy nekik még nagyobb szükségük lenne rá, mint nekem. Megtiszteltetés volt vele versenyezni.” 

Gelsomino szerint Ken Block egy új színt hozott a rallyportba és marketing készségével megreformálta ezt a sportot. 

“Ken Block egy igazi zseni volt, mindig is tisztában volt vele, hogy tempójával nem tud nagy sikereket elérni, ezért másképp közelítette meg a versenyeket és a rallysportot. Éppen ezért a marketing készségét igyekezett kihasználni és azzal maradandót alkotni. Videóival egy új stílust hozott a sportba. Eleinte még kíváncsi voltam rá, hogy képes-e elérni célját, de erre a kérdésre mind a mai napig kapom a válaszokat. Ken Block kiemelkedőt alkotott.” 

Friss