back to top
2024. május 06. 02:44

KezdőlapWRCTanak szívesen takarítana Ogier előtt

Tanak szívesen takarítana Ogier előtt

-

Ott Tanak szeretné, ha Sébastien Ogier minden WRC futamon rajthoz állna és harcolna a vb címért, mert a francia versenyző jelenléte emeli a csaták színvonalát is.

Ott Tanak és Sébastien Ogier 2017-ben csapattársak voltak az M-Sportnál, és jó kapcsolatuk azóta is megmaradt, holott korábban komoly riválisok voltak a vb címért folytatott csatában.

Sébastien Ogier 2022-től csak egyes versenyeken áll rajthoz és már csak a Toyotának szeretne segíteni pöontszerzéseivel, győzelmeivel. A nyolcszoros világbajnok az idei három versenyből kettőn indulva kétszer nyert és vezeti a vb pontversenyét, Ott Tanak pedig szeretné, ha Ogier még több versenyen elindulna.

“Sébastien szinte sohasem ment el, hiszen majdnem minden versenyen rajthoz áll a tavalyi év második felétől – mondta Ott Tanak a Dirtfishnek. – Rendben, jól tette, hogy kihagyta Svédországot, mert így jó rajthelye lett Mexikóban. Szeretném, ha minden versenyen indulna, mert ez jó a bajnokság, a sportnak és én is nagyon örülnék neki. Szeretném, ha mindig a közelünkben lenne, még az utat is szívesen takarítanám előtte.”

Sébastien Ogier azonban továbbra is állítja, csak egyes versenyeken kíván indulni, amelyeket szeret és élvezni tudja a vezetést.

Friss