2024. április 27. 06:04

KezdőlapWRCA vihar ellenére is sikeres volt az USA Rally első tesztversenye

A vihar ellenére is sikeres volt az USA Rally első tesztversenye

-

Szombaton nagy sikerrel zajlott le az első Tennessee állambeli Reliance környéki rally verseny. A rendezvényt lebonyolítását komoly eső hátráltatta, de a szervezők így is elégedettek.

A szombaton rendezték az USA Rally első tesztjét az amerikai Tennessee állambeli Reliance településen.

A szervezők szerint az esemény nagy sikert aratott, ami egy pozitív lépés azon az úton, mely a 2024-es USA Rallyig vezet.

A rendezvény péntek eset ünnepélyes rajtceremóniával indult, majd szombaton egy szakaszon zajlott a verseny.

„Minden a tervek szerint alakult – mondta Stuart Wood, a verseny menedzsere a Dirtfishnek. – Mozgalmas héten vagyunk túl, de a péntek és szombat igazán sikeres lett. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de így is sok ember jött el a rendezvényre. Az eső lehetőséget adott arra, hogy megnézzük a szakasz állapotát nedves körülmények között. Szárazon már tudtuk, hogy nagyszerű szakasz, de most esőben is jól teljesített.”

Az érdeklődés azonban talán még a gyorsaságinál is fontosabb volt.

„A rendezvényt heteken keresztül igyekeztünk hirdetni. Együtt dolgoztunk a polgármesterrel, az erdészettel, a helyi lakosokkal és a vállalkozókkal. Jelenleg úgy tűnik, hogy mindenki boldog. Az emberek már látják, hogy mit szeretnénk létrehozni és ebben bizalmukról biztosítottak minket.”

Ősszel pedig jön az USA Rally igazi tesztversenye.

„A tesztversenyt egy naposra tervezzük, idejét pedig a helyi erdészet dönti el, egyeztetve a többi érdekelt féllel.”

Friss