2024. március 28. 11:57

KezdőlapWRCMarkko Martin kiszáll a rallysportból

Markko Martin kiszáll a rallysportból

-

Markko Martin eladta tulajdonrészét az Ott Tanakkal közösen működtetett RedGrey csapatból és befejezi munkáját a rallysportban. 

Ott Tanak és Markko Martin együttműködése hosszú időre nyúlik vissza, már együtt dolgoztak Tanak 2019-es vb címének idején is, a közös munka pedig kiterjedt a RedGrey csapat müködésére is, melyet Martin hozott létre. 

Markko Martin azonban idén már nem jelent meg egy WRC futam szervizparkjában sem, mint ahogy azt a Dirtfish kiderítette, Martin eladta részét a RedGrey csapatból és kiszállt a rallysportból. 

“Természetesen érzek némi szomorúságot, hogy 17 év után befejezem a rallysporttal kapcsolatos munkámat, de a dolgok nem tartanak örökké – mondta az ötszörös WRC futamgyőztes a Dirtfishnek. – Ez idő alatt megtanultam néhány leckét, és hogy egy-egy jó cselekedetnek is meglehetnek az utóhatásai…” 

A RedGrey csapat azonban tovább működik. 

“Markko döntése volt, hogy kiszáll a rallysportból és a továbbiakban mással fog foglalkozni – mondta Ott Tanak. – A RedGrey csapat tovább működtetésére és tovább fejlesztésére is sikerült megoldást találni. Az év elején több munkavállalóval bővült a csapat és napról napra fejlődünk.” 

Az ewrc-results.com adatbázisa alapján Markko Martin 1994-ben kezdte versenyzői karrierjét Lada Samarával, 1997-ben pedig már rajthoz állt első WRC futamán. 2000-ben a Subaru gyári versenyzőjeként rajthoz állt az Ausztrál Rallyn, majd 2001-ben teljes szezont teljesített már a japán gyártóval. 2022-től a Ford csapatához igazolt, ahol 2004 végéig 5 WRC futamot nyert és 2004-ben a világbajnokság harmadik helyén zárt. 2005-re a Peugeot csapatához igazolt, ahol négy dobogós eredményt tudott elérni a Wales Rallyig, melyen balesetet szenvedett és navigátora, Michael Park az életét vesztette. Martin ekkor fejezte be WRC karrierjét, azonban egy-egy kisebb versenyen később is rajthoz állt egészen 2019-ig, ami mellett a RedGrey csapatot is segítette működtetni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss