2024. április 27. 23:15

KezdőlapWRCMikkelsen továbbra sem adja fel

Mikkelsen továbbra sem adja fel

-

Andreas Mikkelsen továbbra is reménykedik abban, hogy lehet még gyári Rally1-es versenyző. A norvég pilóta szerint idén vb címért harcolhatna. 

Andreas Mikkelsen a 2019-es szezon végén vesztette el gyári szerződését, azóta pedig Rally2-es Skodát vezetve Európa-bajnoki és WRc2-es vb címet is szerzett. 

A norvég versenyző idén ismét közel állt a Hyundaijal való megegyezéshez, ám a koreai gyártó végül Esapekka Lappi szerződtetése mellett döntött. 

“Szerettem volna idén Rally1-es autóba ülni – mondta Andreas Mikkelsen a francia AutoHebdo magazinnak. – Néha azonban a rossz idők tovább tartanak, mint arra számítasz. Azt gondolom, hogy az utóbbi években sokat fejlődtem, ezért továbbra is reménykedek benne, hogy Rally1-es autóba ülhetek. A Hyundai i20 Coupe WRC-vel valóban voltak korábban problémáim, de ezt más is el tudná mondani, biztos vagyok benne, hogy a Rally1-es autóval sokkal jobban tudnék teljesíteni. Azt gondolom, hogy ha lehetőséget kaptam volna, akkor vb címért tudtam volna harcolni idén. Ha ezt már nem így fogom gondolni, akkor valami más felé veszem az irányt.” 

Eddig idén Mikkelsen nem indult WRC2-es versenyen sem, de ez hamarosan változhat. 

“Szerencsére jó a kapcsolatom a Skodával, és megértik, hogy a legfőbb célom, hogy Rally1-es autóba üljek, ugyanakkor sikerült az idei évre is megállapodnunk, így továbbra is hivatalos Skoda versenyző vagyok, és fejlesztési munkákat végzek. Hamarosan indulok már WRC2-ben is, ugyanakkor az még kérdéses az anyagiak miatt, hogy tudok-e teljes szezont (hét verseny) menni.” 

Friss