2024. április 20. 13:31

KezdőlapERCTovább folytatódik az R5-ös Volkswagen fejlesztése

Tovább folytatódik az R5-ös Volkswagen fejlesztése

-

A Volkswagen Motorsport bár 2020-ban megszűnt, az R5-ös autó fejlesztését a Wevers sport továbbra is végzi. 

A Volkswagen Motorsport megszűnésekor kijelentette, hogy az R5-ös autóhoz kellő alkatrészeket továbbra is biztosítja a márka az ügyfelek számára, 2021-ben pedig a holland Wevers Sport csapatát jelölte ki a jármű fejlesztésére. 

Az R5-ös Polo bár egyre ritkább a WRC2-ben, nemzeti bajnokságokban továbbra is indulnak vele, hazánkban elsősorban a Turán Motorsport. 

Erik Wevers a Dirtfish kérdésére pedig elárulta, továbbra is zajlik a Polo fejlesztése. 

“Továbbra is dolgozunk és fejlesztünk néhány területet a VW Polo GTI R5 esetében – mondta Erik Wevers csapatfőnök. – Továbbra is tudunk homológizálni alkatrészeket. A Polo jelenleg is versenyképes, de idén fejlesztést hajtunk végre a motor és a felfüggesztés területén is. Mivel a Volkswagen is beszállítókkal gyártatta az autó alkatrészeit, mi is betudjuk ezeket szerezni. Az autó motorja nem sokkal marad el az új Skoda erejétől sem, ezért továbbra is versenyképes marad az autó, az eredmények csak a versenyzőkön fognak múlni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss