2024. április 28. 20:55

KezdőlapWRCEgy helyi lakos elárulta, mi okozhatta Craig Breen halálát

Egy helyi lakos elárulta, mi okozhatta Craig Breen halálát

-

Ahogy az egész motorsportvilágot, úgy Zagorje települést is sokkolta Craig Breen mai tragikus tesztbalesete. Egy helyi lakos nyilatkozott a baleset körülményeiről. 

A Hyundai Motorsport utolsóként kezdte meg a felkészülést a Horvát Rallyra, tegnap Thierry Neuville, míg ma Craig Breen tesztelhetett. A Stari Golubovac és Lobor közötti útszakaszon, Zagorje mellett zajló gyakorláson ma 12:40-kor Craig Breen és James Fulton a Rally1-es Hyundaijal lecsúszott az útról, és egy kerítésnek ütközött az autó bal elejével. Az ír versenyző olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztetett, míg navigátora sértetlenül úszta meg a balesetet. 

„Sok kisebb szerencsétlenség együttese okozta a tragédiát – mondta egy zagorjei lakos a horvát jutarnji.hr oldalnak. – A versenyző egy kerítésnek csúszott, ami nemrég lett felállítva, korábban nem volt ott. A mentő és a tűzoltók hamar a baleset helyszínére értek, de a pilótát már nem lehetett megmenteni. A navigátor sokkos állapotban volt a baleset után, nem akarta elhinni a történteket.” 

A feltevés szerint a kerítés egy darabja az ütközés hatására az autóba fúródott, és ez okozta a 33 éves Craig Breen halálát.

Friss