2024. április 25. 00:41

KezdőlapWRCLoeb: Már nem priorítás a WRC-ben való indulás

Loeb: Már nem priorítás a WRC-ben való indulás

-

Sébastien Loeb várhatóan idén nem fog WRC futamon indulni, helyette inkább a tereprallyra összpontosít.

Sébastien Loeb 2013 végén bejelentette, hogy befejezi WRC karrierjét. Később azonban vissza-vissza tért egy-egy versenyen, de a cél ekkor már más volt, mint korábban.

„2013-ban azt mondtam, hogy már elég volt a vb címért való harcból és befejezem a WRC karrierem, még ha nehéz is abba hagyni azt, amit szeret az ember – mondta a kilencszeres rally világbajnok az Europe 1 csatornának. – Később felfedeztem más szakágakat, WTCC-ben, rallycrossban vezettem, most pedig a tereprally élvez elsőbbséget. Mindezt úgy, hogy 10 éve kacérkodom a visszavonulás gondolatával. A tereprallynak köszönhetően nagyszerű helyeken vezethetünk, bár a gyorsaságik és a versenyek igen hosszúak.”

Loeb azonban kipróbálta az elektromos autóval való versenyzést is az Extreme E sorozatban.

„Amikor belekezdtem az Extreme E sorozatba, igazából nem tudtam, hogy mire számítsak. Kicsit tartottam attól, hogy megzavar, hogy nincs hangja az autónak, de hamar megszoktam. Végül nagyon élvezetes versenyek voltak, sok csatával és sok élménnyel.”

2013 óta, még ha nem is ment teljes szezont, kevés olyan év volt, amikor ne indult volna WRC futamon. Az idei év várhatóan ilyen lesz Loeb számára.

„Korábban mindig gondoltam arra, hogy egy-egy verseny erejéig visszatérek a WRC mezőnyébe, most azonban már megváltozott ez, és csak a W2RC-re koncentrálok. Jelenleg nincs tervben WRC futamon való indulás 2023-ra. Tavaly jól sikerültek ezek a versenyek, nyertem a Montén, vezettem minden futamon, ahol indultam. Jelenleg már nem priorítás a WRC-ben való indulás. Nem azt mondom, hogy soha többé nem indulok abban a sorozatban, ha adódna lehetőség, lehet, hogy élnék vele, de már nem arra koncentrálok.”

Friss