2024. május 05. 14:06

KezdőlapWRCTaxis cége lett Ott Tanaknak

Taxis cége lett Ott Tanaknak

-

Ott Tanak kedden taxis vállalt résztulajdonosa lett, így bővült több kis vállalkozásból álló birodalma. A 2019-es világbajnok azonban továbbra is a versenyzésre koncentrál. 

Az M-Sport pilótája, Ott Tanak kedden 10%-os tulajdonrészt vásárolt a Forus Taxi cégben, melyet tavaly alapítottak. 

A 2019-es világbajnok és korábbi mentora, Markko Martin korábban partnerek voltak a RedGrey csapatot működtető Triple M részvénytársaságban, a közös munka befejezéséről azonban éppen húsvétkor jelent meg hír. A Triple M tulajdonosi köre márciusban változott, Tanak a cég 30%-os tulajdonosa. 

Az észt versenyző azonban egyedüli tulajdonosa az OT Service OÜ cégnek, mely rallysporttal, továbbá ingatlanokkal és lakásokkal foglalkozik, azonban a cégen belül megalakult márciusban az SQM2OÜ alvállalkozás is, mely kizárólag ingatlanokba és lakásokba fektet. Az új cég igazgatósági tagjai közé Ott Tanak mellett felesége tartozik. 

A bővülő birodalom ellenére az idei Svéd Rally győztese egyelőre csak versenyzői karrierjére koncentrál. 

“A taxis cég tulajdonosaként továbbra is elsősorban a cég szolgáltatásainak igény bevevője leszek, a tapasztaltak pedig segítenek erősíteni a céget – mondta Ott Tanak az észt Delfi oldalnak. – Továbbra is elsősorban a versenyzésre fogok koncentrálni, ami mellett foglalkozom az új cég jobbá tételével is.”. 

Friss