2024. április 26. 01:15

KezdőlapWRCNem lesz rotációs WRC naptár

Nem lesz rotációs WRC naptár

-

Sok ország szeretne ismét, vagy először WRC futamot rendezni, azonban a WRC Promóter nem tervezi rotációs naptár létrehozását. 

Jövőre olyan országok lehetnek a WRC naptárban, mint Lettország vagy az Amerikai Egyesült Államok. Ezen versenyek naptárba kerülése pedig várhatóan Észtország és Mexikó kárára történik. 

Éppen ezért felvetődik a kérdés, hogy nem lenne-e jó ötlet rotációs naptárt létrehozni, vagyis egyes versenyek egyik évben WRC, másik évben például ERC mezőnyt láthatnának vendégül. 

A WRC Promótere szerint ezt nem lehetne megvalósítani. 

“Jelenleg arra törekszünk, hogy ERC futamoknak helyet adó rendezvények szervezőit ösztönözzük a WRC naptárba való kerülésre – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős vezetője a Dirtfishnek. – Lettország lesz jövőre a példa, de tárgyalunk többek között Lengyelországgal is, melyek fontos piaca az ERC-nek, és melyek magas szintű Eb futamok.” 

“Rotációs naptárban nem gondolkozunk, mert Mexikó és Argentína esetében nem lehetne ezt megoldani. A szervezők nem lennének képesek évről évre fenntartani azt a magas színvonalat, melyet egy WRC futam esetében képesek elérni. Minden WRC futamot professzionálisan irányítanak, ez pedig nem lenne fenntartható, ha nem vb rendezvényen dolgoznának. Elkezdtünk hosszabb távra szerződést kötni versenyekkel, hogy könnyebbé váljon a tervezés.” 

A regionális bajnokságok között egyértelműen az ERC képviseli a legmagasabb szintet, míg a CODASUR (Dél-Amerikai Rally Bajnokság), a NACAM (Észak és Közép-Amerikai Rally Bajnokság), az ARC (Afrikai Rally Bajnokság), MERC (Közel-Kelet Rally Bajnokság), APRC (Ázsia-Óceánia Rally Bajnokság) alacsonyabb szintet jelent. 

A WRC Promóter jövőre 14 futamos WRC naptárt szeretne létrehozni.   

Friss