2024. március 29. 07:23

KezdőlapWRCA horvát bajnok értetlenül áll Breen balesete előtt

A horvát bajnok értetlenül áll Breen balesete előtt

-

A 2021-es horvát rally bajnok, Viliam Prodan jól ismeri azt az útszakaszt, ahol Craig Breen tragédiája történt, két évvel ezelőtt pont ezen a környéken tesztelt a Horvát Rally előtt. 

Viliam Prodan 2021-ben és tavaly is rajthoz állt a Horvát Rallyn, a 36 éves versenyző két éve pont a Stari Golubovec és Lobor közötti szakaszon készült a vb futamra, ahol szerdától a Hyundai Motorsport is tartotta tesztjét. Az első napon Thierry Neuville gyakorlása még sikeresen lezajlott, azonban csütörtökön Craig Breen tragikus balesetet szenvedett. 

Prodan szerint veszélyes volt a végzetes kanyar, főként esőben, de korántsem ennyire. 

“A 2021-es Horvát Rally előtt egy napon át teszteltünk azon a szakaszon Rally4-es Forddal, ahol Breen balesete történt – mondta a horvát Jutarnji oldalnak a 2021-es horvát bajnok. –  Azért választottuk ezt az útszakaszt, mert ez tökéletesen bemutatja a horvát gyorsaságik jellemzőit. A tesztek során általában nem versenytempóban vezetek, de nyilván egy WRC pilóta esetében ez a tempó is igen magas. A szakasz utolsó részén mi is kicsúsztunk a fűbe, az autón keletkezett némi sérülés, de nem komolyak. A mostani teszten nem voltam jelen, így nem ismerem Breen balesetének részleteit, de szerencsétlen véletlenek sora kellett ehhez a tragédiához. Biztos vagyok benne, hogy ha nincs ott a kerítés, csupán némi sérülés keletkezik az autó elején, amit a szerelők gyorsan helyre tudtak volna hozni.” 

Viliam Prodan idén nem versenyzőként lesz jelen a Horvát Rallyn, hanem a szervezésben nyújt segítséget. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss