2024. május 02. 11:18

KezdőlapWRCAri Vatanen megható sorokkal búcsúzott Craig Breentől

Ari Vatanen megható sorokkal búcsúzott Craig Breentől

-

Ari Vatanen szerint Craig Breen számára semmi sem volt lehetetlen. Az 1981-es rally világbajnok és négyszeres Dakar-győztes a közös emlékeket felidézve búcsúzott a fiatalon elhunyt ír versenyzőtől.

Ari Vatanen az alábbi sorokkal emlékezett Craig Breenre közösségi oldalán:

„Egy ilyen napon úgy tűnik, nem kel fel a nap. Sötét felhő borult az írekre és a globális rally családra.
Elképzelhetetlen hír: Craig már nincs velünk. Ez nem történhet meg!
Craig szenvedélye a vezetés iránt, bármilyen autóval, bármikor megállíthatatlan volt. Semmi sem volt lehetetlen számára.
Finnországba jött, hogy megtanulja hóvezetést, és elindult a Riihimäki Rallyn egy saját építésű régi Peugeot-val. Büszke voltam akkor is, amikor Craig eljött a hazai versenyemre, az Itäralli 2020-ra. Majd szaunázás után nem félt beleugrani a jeges folyóba a téli éjszaka közepén.

Szeme ragyogott, mosolya elragadó volt. Ő képviselte az ír fairplayt a javából. Craig szenvedélyével hegyeket lehetett mozgatni.

Kiváltságos számomra, hogy ismerhetem Craig szüleit, Rayt és Jackie-t, a húgát, Kellie-t és a barátnőjét, Tamarát. Hosszú évek óta együtt néztük az Ezer Tó Rallyt (Finn Rallyt), Craignek szurkolva. Összetartó család. Craiggel együtt éltek meg csúcspontokat és völgyeket. El sem tudom képzelni a fájdalmukat. Az Úr adjon nekik erőt, hogy átvészeljék azt, ami emberileg leküzdhetetlen. Az élet hihetetlen fordulatokkal jár.

Gareth „Jaffa” Roberts, Craig navigátora és Craig is hasonló balesetben halt meg. Olyanok voltak, mint a hullócsillagok. Sokak álmának adtak szárnyakat. Most újra együtt vannak a mennyországban.”

Friss