2024. április 29. 10:05

KezdőlapWRCAz északír WRC-futam méltó tisztelgés lenne Craig Breen emléke előtt

Az északír WRC-futam méltó tisztelgés lenne Craig Breen emléke előtt

-

Craig Breen folyamatosan támogatásáról biztosította azon személyeket, akik egy északír WRC-futam létrehozásán dolgoztak, tragédiája után pedig méltó tisztelgés lenne egy ilyen verseny. 

2019 óta nem volt brit WRC-futam, és bár Észak-Írország is felmerült lehetséges helyszínként, továbbra sem született megegyezés a verseny létrehozásáról, legfőképp anyagi okok miatt. 

Craig Breen amikor csak szóba került az északír WRC futam, mindig támogatásáról biztosította a projekten dolgozókat. 

Ian Paisley szerint Breen tragikus balesete után még fontosabbá vált egy ilyen WRC futam létrehozása, mely méltó tisztelgés lenne az ír versenyző emléke előtt. 

„Mélyen elszomorított Craig halála – mondta az északír motorsport munkacsoport elnöke és a Westminster-i motorsportért felelős összpárti parlamenti csoport alelnöke a Belfast Telegraph oldalának. – Mindig támogatóan szólt az észak-ír WRC futammal kapcsolatban, tudta, hogy milyen jelentőségű lenne egy ilyen rendezvény Észak-Írország számára. A tragédia után méltó tisztelgés lenne emléke előtt a verseny létrehozása, bízom benne, hogy ennek jelentőségét mindenki fel fogja ismerni.” 

Bobby Willis az Északír Rally promótere egyetért Paisley-vel. 

„Ha valaki igazán szeretett volna észak-ír WRC futamot, az Craig Breen volt – mondta Willis. – 2015-ben merült fel először egy ilyen lehetőség, Craig azóta erről álmodott.”  

Friss