2024. április 29. 18:09

KezdőlapWRCOgier eredetileg nem indult volna Horvátországban

Ogier eredetileg nem indult volna Horvátországban

-

Sébastien Ogier Mexikóban árulta el, hogy rajthoz áll a Horvát Rallyn, pedig eredetileg nem is szerepelt tervei között az aszfaltos verseny. 

Sébastien Ogier a mexikói Power Stage végén árulta el, hogy fontos volt számára az öt bónusz pont, hogy ezáltal jó rajthelye legyen a Horvát Rallyn. 

A nyolcszoros világbajnok a bónusz pontoknak is köszönhetően vezeti a világbajnokságot, így elsőként indulhat a szezon negyedik futamán, melyet év elején még nem is tervezett. 

“A szezon elején még nem terveztem, hogy indulok Horvátországban is – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – Azonban beszélgettünk a csapattal és mivel a közelmúltban jó volt az aszfaltos teljesítményem, változtattunk a terveken.” 

A nyolcszoros világbajnok legutóbbi aszfaltos versenyeken valóban kiemelkedően szerepelt, hiszen Spanyolországban szerezte tavalyi egyetlen győzelmét, majd Japánban egy defekt miatt nem tudott csak nyerni, a Montén ugyanakkor utolérhetetlen volt. Horvátországban csak 2021-ben indult, akkor ugyancsak nyerni tudott.

Friss