2024. április 25. 17:36

KezdőlapWRCDöntött a Hyundai - részt vesznek a Horvát Rallyn

Döntött a Hyundai – részt vesznek a Horvát Rallyn

-

A Hyundai Motorsport megerősítette, hogy az FIA Rally-világbajnokság negyedik fordulójában, a Horvát Rallyn két autóval indul.

A részvételről szóló döntést alapos megfontolás után hozták meg, amely magában foglalta a megbeszéléseket Craig családjával, navigátorával, James Fultonnal valamint a Hyundai Motorsport legénységével és csapattagjaival.

A család és James Fulton megerősítette, hogy az a vágyuk, hogy a csapat Horvátországban versenyezzen Craig tiszteletére.

„Minden érdekelt fél alapos megfontolása után úgy döntöttünk, hogy részt veszünk a Horvát Rallyn. Craig emlékére tesszük ezt, hogy tiszteljük őt, a rally iránti szenvedélyét és versenyszellemét” – mondta Cyrill Abiteboul csapatfőnök.

„Két autóval indulunk, a harmadikat pedig visszavonjuk a tisztelet jeléül. Mindkét autó különleges festéssel fut Craigért, a családjáért, barátaiért és rajongókért. A beszélgetések után egyértelműen kiderült, hogy Craig örökségének tiszteletben tartásának legjobb módja nem az, ha visszavonjuk a nevezésünket, ezért elveszített csapattársunkra, barátunkra és hihetetlen versenytársunkra való tekintettel veszünk részt a versenyen.”

A két Hyundai i20 N Rally1 Hybrid versenyzői Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe és Esapekka Lappi – Janne Ferm lesz.

„Nagyon körültekintően mérlegeltük ezt a döntést. Mindazok visszajelzéseiből, akik jól ismerték Craiget, egyértelmű volt, hogy a részvétel lenne a legjobb módja annak, hogy megtiszteljük őt. Konzultáltunk a családdal, és ők támogatták ezt a megközelítést” – válaszolt arra a kérdésre Abiteboul, hogy milyen mértékben vették fontolóra a Horvát Rallyról való távolmaradást. A csapatvezető azt is elárulta, hogy miért döntöttek Breen emléke előtt tisztelgő festés mellett.

„Elsősorban azért indulunk ezen a rallyn, hogy tiszteljük Craiget, hihetetlen életét, és tehetségét. Craig büszke ír és az ír rally közösség szenvedélyes képviselője volt, így emlékére a festés az ír zászló színeit fogja képviselni.”

Az FIA bejelentette, hogy a versenyző emléke előtt tisztelegve a 2023-as szezon hátralevő részére visszavonja a 42-es rajtszámot.

Craig Breen
Craig Breen a Portugál Rallyn 2023-ban – foto: @World / Red Bull Content Pool

Friss