2024. április 29. 15:50

KezdőlapWRCKedden helyezik örök nyugalomra Craig Breent

Kedden helyezik örök nyugalomra Craig Breent

-

A múlt hét csütörtökön végzetes balesetet szenvedett Craig Breen temetése szülőföldjén, Írországban, kedden 13:00-kor lesz. A szentmise a Waterford váross melletti Ferrybank templomában lesz, a The Sacred Heart Church-ben.

Breen kollégái, versenyzőtársai és barátai a világ minden tájáról ellátogattak vasárnap és hétfőn a családi házba Waterfordban, és tiszteletüket fejezték ki a versenyző emléke előtt. A gyászszertartást élőben közvetítik kedden 12:55-től, ezen az oldalon.

A Hyundai Motorsport a hétvégét azzal töltötte, hogy mérlegelje helyzetét, hogy elinduljanak e a Horvát Rallyn Thierry Neuville-lel és Esapekka Lappival. A csapat a döntését a következő órákban hozza meg.

A Horvátországban versenyző autók túlnyomó többsége a Breen iránti tisztelet jegyében indul, a versenyzők és a szervizpark legtöbb dolgozója fekete karszalagot szándékozik viselni.

A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala így foglalta össze a hangulatot: „A WRC-család többi tagjával együtt mi is nagyon szomorúak vagyunk Craig Breen hirtelen elvesztése után. Amellett, hogy élversenyző volt, Craig igazán lelkesedett  a rallyért, és ugyanazt a szenvedélyt osztottuk a régi rallyautók és a sportágunk története iránt.”

Craig Breen
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss