2024. május 04. 08:33

KezdőlapWRCÍgy vettek végső búcsút Craig Breentől

Így vettek végső búcsút Craig Breentől

-

Kedden az ír Farrybank temetőjében kísérték utolsó útjára Craig Breent. A 33 éves rallyversenyző múlt héten csütörtökön, tesztelés közben szenvedett balesetet és hunyt el. 

Az ír Farrybankban kedden vettek végső búcsút az április 13-án, 33 éves korában tesztbaleset során elhunyt Craig Breentől. 

A The Sacred Heart Church-ben tartott búcsúztatás helyszínére ír nemzeti lobogóval letakart koporsóban vitték Breen földi maradványait, a koporsót szállító autó előtt gyerekkori példaképe, Frank Meagher Ford Sierra Cosworth-ja haladt, melyet Breen is vezetett.  

A koporsóra a templomban Craig Breen képe került, ahogy egy gokarton ül, a koporsó mellé pedig a sisakját, versenyzőkesztyűjét, egy trófeáját és Barry teafüveket tettek.  

“Craig autójában a teafű jelentette az üzemanyagot – kezdte Kieran O’Shea plébános a beszédjét. – Hatalmas szomorúsággal és bánattal gyűltünk össze, hogy méltó búcsút vegyünk Craig Breentől. Hihetetlenül szomorú nap a mai. Az emberek nem is tudják elképzelni, hogy szeretett sportjukban tragédia történjen.” 

A plébános a templomi szertatás során többször is megemlítette, hogy Breen fiatalon, túl fiatalon vesztette életét. 

Később Craig Breen nővére szólalt fel. 

“Szeretnék néhány szót szólni az öcsémről, a fiúról a sisak mögött – mondta Kellie Breen. – Craig megannyi kedves emléket és vidám történetet hagy maga után. Valahányszor sikerült találkoznunk, mindig sokat nevettünk, sokszor teljes éjszakán át egy-egy csésze tea mellett. Cseles volt, mert mindig hagyott maga után egy kis munkát. Most a legnehezebb ismét találkozni vele. Aranyos gyerek volt, nyugodt, könnyed, aki mindig csak arra vágyott, hogy olyan dologgal játsszon, aminek négy kereke van.”

„Craig mindig más volt, mint a többi ember. Soha nem kaptam tőle megszokott, unalmas választ. Mindig szerette a határokat feszegetni, hogy megtudja, mennyire messzire lehet elmenni egy adott dologban. Emlékszem, csak öt perce kapta meg az új quadját, amikor anyut hívták, hogy menjen gyorsan, mert Craig quadja fejtetőn van.”

„Mindig nagylelkű volt, ami szeretetet kapott, mindig vissza is adta a sportolás során. Craig mindig vigyázott arra, hogy ne idegesítse fel az embereket. Ő most is, amikor családja és barátai gyászolják, utálná, ha sírni látná őket. Öröksége révén tovább fog élni az emberek emlékezetében, azért szeretnénk, ha mindig csak a jóra emlékeznének vele kapcsolatban az emberek. Büszkévé szerette volna tenni az embereket, és nyugodtan állíthatom, hogy teljesítette a küldetést.” 

Később Mike Chen, a rallyversenyző barátja szupersztárként jellemezte Craig Breent, aki számára a család és a barátok jelentették a legtöbbet, majd hozzátette, hogy sohasem lehet pótolni őt. James Coleman, Craig szponzora egyszerűen a nép bajnokának nevezte. 

A templomi szertartás végeztével az ír lobogóval ismét letakarták a koporsót, és végső nyughelyére kísérték.  

A temetés itt nézhető meg.

Friss