2024. április 25. 16:08

KezdőlapWRCKorábbi navigátora is megemlékezett Craig Breenről

Korábbi navigátora is megemlékezett Craig Breenről

-

A WRC-ben hat alkalommal álltak együtt a dobgogón, de a versenypályán kívül is jó barátok voltak. Korábbi navigátora, Paul Nagle is elbúcsúzott Craig Breentől.

Paul Nagle először szólalt meg azóta, hogy múlt csütörtökön elveszítette barátját a horvátországi tesztbalesetben.

Nagle kulcsszerepet játszott Breen versenyzői fejlődésében, az elmúlt négy szezonban együtt dolgoztak a rally-világbajnokságon. 2012-ben Nagle az után is beült Breen mellé, amikor Gareth Roberts életét vesztette egy Targa Florion balesetben. Breen többször beszélt arról, hogy Nagle volt az, aki visszasegítette a rallyba, miután 11 évvel ezelőtt  megtörtént a tragédia Olaszországban. Breen és Nagle akkor két éven át versenyzett együtt S2000-res Forddal, majd Peugeot 207-tel.

Nagle most azt mondta:

„A világ elveszített egy hőst.

Írország elveszített egy bajnokot, én pedig egy legjobb barátomat. Craig több volt, mint rallyversenyző Cathynak (Paul felesége) és nekem. Ő a családtag volt.”

Nagle, Breen
foto: Paul Nagle

Nagle a tavalyi szezon végén visszavonult a WRC-versenyzéstől, Breen mellett James Fulton lett a navigátor, amikor az M-Sport Fordról visszatért a Hyundai Motorsporthoz.

Nagle és Breen azonban egy ex-Frank Meagher Ford Sierra RS Cosworth-tal visszatért, és a Killarney Historic és a West Cork Rally-n indult együtt Nagle visszavonulása után.

Breen korábban így beszélt a partnerségükről: „Mindig együtt fogjuk csinálni a kötelezőkön kívüli dolgokat. Nem szeretném, ha bárki más ülne velem az autóban, amikor átmegyünk a Molls Gapen…”

Amellett, hogy Írország egyetlen gyári WRC-legénysége volt, Breen és Nagle a legjobb barátok voltak, és közös szenvedélyük volt a rally iránt, ami rendszeresen visszavezette őket rallye gyökereihez. Ahhoz a ponthoz, amelyre Nagle is utalt.

„A motorsport világa gyászol, mert Craig olyan sok életet és otthont érintett meg. A keddi, rally alapjait jelentő eseménytől a csütörtöki WRC-tesztig – ez mutatja, milyen karakter voltál: a szívedben igazi klubtag.”

Craig Breen múlt hét kedden még a Junior 1000 Academy pilótáival dolgozott Írországban, mielőtt Horvátországba repült a Hyundai verseny előtti tesztjére.

„Az utunk csodálatos volt” – folytatta Nagle. „Tele volt mókával, nevetéssel, könnyekkel. Köszönöm az emlékeket, egy életre megmaradnak. Hiányozni fogsz.”

Craig Breen, Paul Nagle
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

Friss