2024. május 03. 20:41

KezdőlapWRCSolberg tanulni fog a Horvát Rallyn

Solberg tanulni fog a Horvát Rallyn

-

Oliver Solberg bár rajthoz áll a Horvát Rallyn, azonban ezt a WRC2 értékelésén kívül teszi, inkább a tanulásra helyezi a hangsúlyt. 

Oliver Solberg a Montéhoz hasonlóan nem nevezett a Horvát Rally alkalmával sem a WRC2 mezőnyébe, ahol eddig csak Svédországban és Mexikóban indult és szerzett egy győzelmet, valamint egy harmadik helyet, amivel vezeti a bajnokságot.  

“Jó tapasztalatokat szereztünk a Montén az aszfaltos versenyzést illetően – mondta Oliver Solberg a WRC hivatalos oldalának. – Horvátországban nagyon magabiztos versenyzésre van szükség a siker érdekében, mert olyan szakaszok várnak ránk, amiken folyamatosan változik a tapadás. Mivel még nem sok tapasztalatot szereztem eddig a horvát versenyről, úgy döntöttünk, hogy elsősorban tanulni megyünk a futamra. Nagyon várom már, hogy újra az autóba ülhessek, mert a Mexikó Rally óta tartó szünet kissé hosszúnak tűnik.” 

Oliver Solberg szerint a furcsa lesz ezúttal jelen lenni a horvát szervizparkban. 

“A Horvát Rally más lesz ezúttal Craig Breen nélkül. Nagyon furcsa hangulatra számítok a szervizparkban. Craig valóban nagyon különleges személyiség volt mindannyiunk számára.” 

Friss